Våldet i svenska skolorna

Passande, på eftermiddagen sitter jag på lärarhögskolan och diskuterar våld i skolan, ihop med tre andra elever och så har det här skett under dagen. Jäkligt tragiskt. Nu lär ju Angeredsgymnasiet ännu en gång få en stämpel. Fast denhär gången lär människor ta sig rätten att bevisa hur dålig skolan är just med dagens händelse. Så jäkla trist och man undrar vad fan världen är på väg.

Det är komiskt på något sätt. När man ser på djurlivet upptäcker man snabbt att deras största fiende är andra, möjligen större rovdjur. Det är egentligen vad dem har att frukta. De utplånar inte varandra, eller sina egna. Men om man studerar människan och hennes största hot, blir det klart och tydligt hon som är sin egen största fiende. Hon kan inte röra sig fritt bland “sina egna” utan att löpa risk för att bli attackerad, dödad, misshandlad, kränkt. Människan har skapat sin egna skit. Och om hon inte har skapat den, hjälper hon till att upprätthålla den.

Ibland känns det hopplöst när jag ser på mänskligheten och dess utveckling. Vi kommer förmodligen aldrig bli kvitt de vi ser som ondska. För alla bär vi på ondska. Det handlar bara om att trycka på rätt knappar, att locka fram den, och så är den där och stökar, förstör och river hål på omgivningen. Det är så tragiskt. Människan är så tragisk.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2017 - Fanny Lindblad