Sådant barn jag var

Det som uppskattas mest just nu är bussresorna på väg hem från skolan med mp3:n som enda sällskap. Jag älskar de stunderna. Världen ser så mycket klarare ut just då. Att titta i min kalender väcker endast obehagliga känslor, så otroligt mycket som skall göras på så kort tid. Inte konstigt att ungdomar fungerar dåligt idag, allt skall dem proppa i oss, och på kortast tid som möjligt, mata, mata, mata, mata tills vi spyr! Jag kryper ihop som en boll om kvällarna och försöker sova, men ligger sömnlös, bosätter mig i någon slags regression. Gör mig liten igen!

Jag hittade en bränd gammal cd-skiva från sjuan, nostalgi långt ut i tårna! Dessa låtar är så otroligt mycket sjunde klass för mig. Tryck på de fetstilta låttitlarna för att lyssna.

QBN Flow – Dagboken : Tänker på sommarn innan sjunde klass, vi hängde hemma hos Mickan i princip varje dag, gjorde “att göra” -listor, “snyggaste killarna” -listor, busringde och umgicks med Emma. Jag minns att vi cyklade mycket den sommarn. Och Mickan skulle ofta skjutsa mig, vi hade nämligen inga moppar (stackars barn) hahaha. Liseberg var vi en hel del på också, man hade ju guldpass (blink, blink). Fan vilken skön tid det var. Vi var fria som fåglar, lyckligt naiva och olyckligt ovetande. Man bara älskade allt och alla.

QBN Flow – Kärlek 98 : Sommaren efter sjuan, hemma hos Nano i princip varje dag. Vi tog säkerligen mer än tusen webbcambilder på oss själva där vi såg likadana ut och sen msnade vi med snygg killar. Sedan sprang vi runt på Lisberg i våra fula prasselbyxor instoppade i strumporna, trevliga halvkeppsar och avrakade ögonbryn. Åh va söta vi var! Hahaha. Jävlar vad jag skrattar när jag tänker på den tiden och i skolan hade vi alltid krig med James. För vi hatade honom.. Men typ alla andra älskade vi.

S1 -Sommar : Dehär är sjätteklass, lite innan sommarlovet någon gång. Fasen vad jag älskar denhär låten, inte för att den är överdrivet bra egentligen, mer därför att jag har så goda minnen till den. Den påminner om den goda delen av högstadietiden.

HB Crew – Falska människor : Hahaha jag har minnen av när jag sitter hemma hos Emma, framför dator (som Emma och hennes storsyrra alltid bråkade om) och vi sitter och rappar med i texten “Säg mig, Thederås (?) varför finns det falska människor? Vet inte Michelle, hur kan man såra sin bror, jag tror, neeeej, kan inte sätta mig i deras skor, men säg mig varför, varför finns det falska människor?”. Ser ni, jag kan den fortfarande som flytande vatten!

Looptroop feat. Pst/Q – Jag sköt Palme : Sjuan, första skidresan upp till Branäs. Jag lärde känna Jonas som gick i åttan på något konstigt vis, minns inte riktigt hur, i vilket fall fick jag sitta bredvid honom nästan hela resan upp och vi satt och lyssnade på hans cd-spelare. Han hade en hel del tuff musik haha… minns när han spelade ”Jag sköt Palme”. Sen minns jag att hans vän Per åt upp nästan alla mina nappar (morr).

Bilderna nedanför ger en kort men rätt beskrivande bild av vem jag var på den tiden (gapskrattar). Men jag var faktiskt en väldigt lugn fjortis. Jag rökte inte och jag drack inte. Jag var ganska så snäll, fast lite elak och jävligt kaxig kunde jag nog vara, men det vara bara när det behövdes. Annars var jag som sagt väldigt lugn.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2017 - Fanny Lindblad